Rioolproblemen? Tips om deze problemen te verhelpen!

Rioolproblemen kunnen verschillende, uiterst vervelende consequenties hebben. Als gevolg van de rioolproblemen zal het water in de afvoer steeds moeizamer wegstromen. Denk aan een overstromende douchebak, een gootsteen die overstroomt als u de kraan te lang aan laat staan bij de afwas, enzovoorts. Daarbij brengen deze rioolproblemen, vaak een verstopping van de afvoer, een nare stank met zich mee. Het openen van de ramen is doorgaans niet voldoende om de stank weg te laten trekken! Reden genoeg om de rioolproblemen zo snel mogelijk te laten verhelpen. Voor het verhelpen van rioolproblemen kunt u bij ons ontstoppingsdienst in Brugge terecht.

Ontstaan van rioolproblemen in huis

Vaak ontstaan rioolproblemen als gevolg van restafval, wat op de bodem van de afvoer in huis blijft liggen. Doordat er onder uw woning een heel stelsel van afvoerleidingen ligt, is niet altijd duidelijk in welke afvoer de verstopping ontstaan is. Door de verschillende kranen in huis enige tijd aan te laten staan, zult u al snel zien welke afvoer het minst makkelijk water afvoert. Onder restafval verstaan we onder meer haren, zeepresten, etensresten, grote proppen toiletpapier, enzovoorts. Ook de takjes en bladeren die via de regenpijpen in uw afvoer stromen vormen een voorbeeld van restafval.

Tip: voorkom rioolproblemen in huis, door gebruik te maken van een zeefje in de gootsteen in uw keuken! Ook kunt u een bladvanger over de regenpijpen buiten uw woning plaatsen.

Zelf rioolproblemen oplossen met onze tips

Het verhelpen van rioolproblemen hoeft u niet altijd direct aan een loodgieter van ons loodgietersbedrijf over te laten. Maak bijvoorbeeld gebruik van soda, om het restafval van de wanden van uw afvoer los te weken. De soda strooit u in de afvoer en laat u enkele minuten intrekken. Vervolgens spoelt u de afvoer met kokend water door, om het restafval naar de centrale riolering af te voeren. Ook kunt u de afvoer ontstoppen, door een flexibele veer te gebruiken. Deze veer kunt u door de afvoer duwen, om het restafval los te krijgen.

Zorgt dit niet voor een oplossing? Schakel in dat geval onze ervaren loodgieters in! Met onze 24/7 spoedservice helpen we u vandaag nog uw rioolproblemen op te lossen.