Het belang van een goede dakisolatie

Warme lucht heeft de neiging om op te stijgen. Dit betekent dat een groot deel van de warmte binnen uw woning via het dak zal ontsnappen. Door de isolatie onder uw dak te verbeteren, gaat u een onnodig hoog energieverbruik tegen. Een loodgieter of dakdekker kan u helpen bij het verbeteren van de dakisolatie. U zou ook op internet kunnen zoeken naar stappenplannen, waarmee u deze klus zelf klaart! Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal, die u aan de onderzijde tegen uw dak kunt plaatsen.

Verlaag uw energieverbruik met een betere dakisolatie

U kunt ervoor kiezen om een extra laag glaswol onder de dakbedekking aan te brengen. Dit materiaal heeft een sterk isolerende werking, waardoor de warme lucht weerkaatst wordt en in uw woning blijft. Naast glaswol zijn er speciale platen te kopen, die eveneens een isolerende werking hebben. Houd er rekening mee dat het isolatiemateriaal onder uw dak alleen niet voldoende is om uw energieverbruik sterk te reduceren. Zo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een energiezuinigere cv-ketel in huis te plaatsen. Of wat te denken van een verbetering van de ruiten en kozijnen in huis? Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van HR+-isolatieglas met kunststof kozijnen.

Een groene dakbedekking aanbrengen

Naast de mogelijkheid om de isolatie aan de onderzijde van uw dak te verbeteren, kunt u ook het dak zelf van meer isolatie voorzien. Gebruik bijvoorbeeld een groene dakbedekking. Dit type dakbedekking bekleedt uw dak met verschillende grassen en mossen. Het fijne aan een groen dak is dat het relatief weinig onderhoud vergt en daarbij zeer duurzaam is. Ook prettig: in de zomer houdt een goed geïsoleerd dak uw woning lekker koel! Wel zo comfortabel op de warmste zomerdagen. Een dakdekker kan u adviseren over de voordelen van een groen dak. Loodgieters helpen u bij het verbeteren van de isolatie en het vernieuwen van de cv-ketel in huis.Call Now Button